Hlavní obsah

Výletní loď poškodil požár, dva tisíce lidí musely předčasně domů

Novinky, rei
Freeport
Aktualizováno

Požár poškodil luxusní výletní loď Grandeur of the Seas plující z amerického města Baltimore na Bahamy. Plameny na zádi plavidla byly v pondělí záhy uhašeny, plavba, původně plánovaná na týden, přesto musela být předčasně ukončena, informovala agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Výletní loď poškodil požár

 
Článek

Na 279 metrů dlouhé lodi s 11 palubami a výtlakem 74 000 tun se plavilo 2224 pasažérů a 796 členů posádky. Požár vypukl v pondělí krátce před třetí hodinou ranní. Hašení trvalo dvě hodiny. Nikdo při tom nebyl zraněn.

Sedmnáct let stará loď byla schopna doplout do přístavního města Freeport na Bahamách, aniž by musela být vlečena jinou lodí. Cestující se nyní charterovými letadly vracejí předčasně domů. Dopravní společnost Royal Caribbean Cruises jim vrátí peníze a nabízí jim další plavbu zdarma.

Za poslední rok a půl se nehody nevyhnuly hned několika velkým výletním lodím. Loni v lednu u toskánského ostrova Giglio ztroskotala loď Costa Concordia a zpola se potopila. Zemřelo 32 lidí. Letos v únoru zase strávilo víc než 3000 lidí na lodi Triumph v Mexickém zálivu téměř pět dní bez fungujícího zařízení. Důvodem byl požár ve strojovně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám