Hlavní obsah

Do Bostonu se vrátili maratónci, aby symbolicky doběhli poslední míli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik tisíc lidí se v sobotu sešlo v Bostonu, aby symbolicky doběhli poslední míli maratónu z minulého měsíce, předčasně ukončeného kvůli bombovému útoku. Účastníci tak uctili památku tří mrtvých a více než dvou stovek zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do Bostonu se vrátili maratónci, aby symbolicky doběhli poslední míliVideo: Reuters

 
Článek

„Pro běžce, kteří nedostali šanci maratón dokončit, to byla šance zažít onu poslední míli, která jim byla odepřena,“ citovala BBC Kathleen McGonaglovou, mluvčí iniciativy OneRun, která si organizaci sobotní akce vzala pod svá křídla.

Startovní čarou bylo bostonské náměstí Kenmore Square. Poslední míli, tedy asi 1,6 kilometru, uběhlo v sobotu zhruba 3000 lidí.

Organizátoři se už dříve dali slyšet, že navzdory letošní tragédii se maratón příště zase poběží.

Sobotní běh připomenul pumový útok z 15. dubna, který si na cílové rovince bostonského maratónu vyžádal životy tří lidí a dalších víc než 260 zraněných. Atentát mají podle vyšetřovatelů na svědomí bratři Tamerlan a Džochar Carnajevovi, původem z Čečenska. První jmenovaný při honičce s policií zemřel, druhý čelí soudu a možnému trestu smrti.

BEZ KOMENTÁŘE: Běžec natočil výbuch v Bostonu z vlastního pohleduVideo: LiveLeak.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám