Hlavní obsah

U Seattlu se zřítil dálniční most i s auty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle
Aktualizováno

Na severozápadě USA se ve čtvrtek večer zřítila část dálničního mostu přes řeku Skagit u Mount Vernon na půl cestě mezi Seattlem a Vancouverem. Nejméně dvě auta i s lidmi skončila ve vodě. Tři zranění byli převezeni do nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Seattlu se zřítil most i s auty do řekyVideo: Reuters

 
Článek

Most se zřítil na dálnici I-5 asi sto kilometrů severně od Seattlu. Televize CNN zveřejnila záběr zříceného mostu i s autem, jehož řidič vylezl na střechu vozu. Reportér televize ABC viděl jednu osobu sedět na jednom voze ve vodě, kde se nacházelo ještě další auto. Místní šerif se záchranným člunem na místě pátrá po lidech ve vodě.

Foto: Rick Lund, ČTK/AP

Zřícená sekce mostu přes řeku Skagit

Foto: Joe Nicholson, ČTK/AP

Člun šerifa zasahuje u spadlého mostu

"Dostal jsem hlášení o vozech a lidech ve vodě," uvedl mluvčí policie Mark Francis.

Na místě nadále pracují záchranáři, koryto řeky prohledává tým potápěčů. "Nemyslíme si ale, že někdo skončil v řece," prohlásil Marcus Deyerin z krizového centra ve státě Washington, kde se nehoda udála. "V tuto chvíli jsme optimističtí," dodal.

Foto: Joe Nicholson, ČTK/AP

Propadlá část mostu na dálnici I-5

Foto: Joe Nicholson, ČTK/AP

Člun šerifa zasahuje u spadlého mostu

Xavier Grospe, který žije nedaleko řeky, agentuře AP řekl, že v korytě zahlédl tři částečně ponořené vozy, na nichž zřejmě seděli jejich řidiči. "Nevypadalo to, že by byl někdo v nebezpečí," konstatoval.

Foto: Joe Nicholson, ČTK/AP

Auto, které skončilo ve vodě po pádu mostu přes řeku Skagit.

Foto: Dean Rutz, ČTK/AP

Propadlá sekce mostu přes řeku Skagit

Příčina havárie není zřejmá, most však byl více než půl století starý. Dálniční správa ho považovala za "funkčně zastaralý". Podle sdružení amerických inženýrů ASCE více než čtvrtina ze 7840 mostů ve státě Washington má problémy se strukturální pevností nebo je zchátralá.

Jeden z řidičů, který byl svědkem události, vypověděl místnímu listu Skagit Valley Herald, že cítil vibrace a když se podíval do zpětného zrcátka, část mostu, po které právě přejel, již na svém místě nebyla. "Nejdříve jsem myslel, že mám něco s autem," řekl.

Foto: Joe Nicholson, ČTK/AP

Část spadlého mostu přes řeku Skagit s ponořeným vozem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám