Hlavní obsah

Řidič ve Virginii narazil do průvodu turistů, přes padesát jich zranil

Washington

Řidič, kterého postihly náhlé zdravotní problémy, vjel v sobotu ve městě Damascus v americkém státě Virginie do průvodu turistů. Na místě zůstalo padesát až šedesát zraněných. Většina už byla propuštěna z nemocnic, zůstávají v nich jen dva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič najel autem do slavnostního průvodu ve VirginiiVideo: Reuters

 
Článek

K tragédii došlo v sobotu odpoledne místního času při tradičním setkání turistů, kteří někdy prošli Apalačskou stezkou a zúčastnili se výroční slavnosti ve městě Damascus.

Narazil do nich cadillac z roku 1997, který řídil starší muž. Vozidlo náhle začalo zrychlovat až na 40 km/hod. Narazilo do průvodu rozjuchaných turistů, kteří po sobě pálili ze stříkacích pistolek.

„Bylo tam hodně křiku a najednou se objevil řev a slyšel jsem bouchání. Auto bylo u mě a slyšel jsem další 'žuch buch žuch' a byla tam těla rozmetaná na obě strany. Auto skončilo asi patnáct nebo dvacet metrů přede mnou,“ řekl David Milner.

Foto: ČTK/AP

Lidé pomáhají zraněným v průvodu turistů, do nichž narazil cadillac.

Šéf záchranky: Záměr v tom nebyl

„Stalo se to tak rychle, hluk lidí zasažených autem byl neuvěřitelný, na to hned tak nezapomenu,“ uvedla Barbara Martinová, která šla v průvodu.

Zraněno bylo asi padesát až šedesát lidí, někteří lehce, někteří středně těžce, tři byli přepraveni vrtulníky do nemocnice.

„Není žádný důvod věřit, že šlo o záměr,“ řekl ředitel washingtonské záchranky Pokey Harris.

Milner dodal: „Byla to náhoda. Stalo se to na festivalu, ale mohlo se to stát kdekoli, třeba na parkovišti Walmartu.“

Otázkou zůstává, zda by měla být i nadále do průvodu pouštěna i auta s účastníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám