Hlavní obsah

Muže odsoudili po mrknutí umírající oběti

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cincinnati

Soud v americkém státě Ohio ve čtvrtek uznal vinným ze smrtící střelby muže, kterého jeho oběť - umírající, nehybný muž napojený na přístroje - v nemocnici identifikovala pouhým zamrkáním. Obžalovanému hrozí doživotní vězení. O případu informovala agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Ricardo Woods u soudu

Článek

Soudní porota uznala 35letého Ricarda Woodse vinným ze smrtícího útoku. Woods na Davida Chandlera zaútočil v říjnu 2010 v Cincinnati. Chandler seděl ve svém autě, Woods ho střelil do hlavy a krku.

Oběť byla po útoku schopna komunikovat pouze přes oční kontakt. Zemřela dva týdny po incidentu.

Soudci ve čtvrtek opakovaně zhlédli videozáznam z policejního výslechu umírajícího Chandlera. Policisté mu ukázali fotografii podezřelého a Chandler jeho totožnost potvrdil. Vyšetřovatelé se ještě dvakrát utvrdili v tom, že pacient útočníka poznává.

Woods u čtvrtečního stání mlčel, pouze po vynesení verdiktu prohlásil, že je nevinný.

Obhájci se chtějí odvolat

Soud má trest vynést za měsíc. Woodsovi hrozí doživotí. Jeho právníci se však chtějí odvolat.

„Jsme verdiktem zklamaní. Od začátku říkáme, že to video by nemělo být připuštěno jako důkaz,“ řekl obhájce Kory Jackson. Argumentuje tím, že Chandler nemusel dobře vnímat, jelikož byl na lécích. Nelíbí se mu ani to, že policisté pacientovi ukázali jen jednu fotku namísto série snímků. Oběť, sama čelící obvinění z ozbrojené loupeže, tak podle Jacksona chtěla svalit vinu jen na jeho klienta.

Podle svědectví jednoho vězně byla motivem střelby pomsta. Woods mu údajně ve věznici řekl, že Chandlera, který mu dlužil peníze, nachytal, jak si kupuje drogy u jiného dodavatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám