Hlavní obsah

Střelba do průvodu ke Dni matek v New Orleans má 19 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Orleans

Při střelbě během průvodu ke Dni matek bylo v neděli v New Orleans na jihu USA zraněno celkem 19 lidí, včetně dvou desetiletých dětí. Informovala o tom policie. Po třech podezřelých pachatelích se stále pátrá.

Útočníci začali střílet do průvodu ke Dni matek v New OrleansVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Podle mluvčího policie Garryho Flota byla většina lidí zraněna jen lehce, některé škrábly odražené kulky, někteří utrpěli zranění, když se snažili z místa co nejrychleji utéct. Dva postřelení jsou nyní v péči chirurgů.

Průvodu ke Dni matek se účastnilo několik stovek lidí, kdo a proč v něm začal střílet, stále není jasné. Policie pátrá po třech podezřelých, ale zatím nikoho nezadržela.

Foto: Michael DeMocker, ČTK/AP

Policie v New Orleans na místě střelby do průvodu ke Dni matek

Americké úřady nemají žádné náznaky, že by se jednalo o terorismus. "Šlo zcela jistě o pouliční násilí," uvedla mluvčí Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Mary Beth Romigová.

Foto: Lauren McGaughy, ČTK/AP

Lidé pomáhají postřelenému v New Orleans

Třísettisícový New Orleans ve státě Louisiana se potýká s velkou mírou kriminality, dlouhodobě patří v tomto směru mezi nejnebezpečnější města v USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám