Hlavní obsah

Tamerlana Carnajeva pohřbili tajně v malé obci Doswell

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostatky Tamerlana Carnajeva, který se podílel na atentátu na bostonském maratonu, byly uloženy do hrobu na muslimském hřbitově v obci Doswell ve státě Virginie. Oznámil to v pátek list Boston Globe, podle něhož pohřeb zprostředkovala nejmenovaná žena, která uložení ostatků dohodla s virginskou muslimskou komunitou.

Foto: ČTK/AP

Tamerlan Carnajev

Článek

Carnajev byl pohřben na hřbitově Al-Barzakh ve střední Virginii, asi 25 kilometrů severně od správního střediska Richmondu, napsal bostonský list. Oblast je od Bostonu, kde Carnajev při přestřelce s policií zahynul, vzdálena bezmála tisíc kilometrů.

Muslimové z Doswellu se k informaci zatím nevyjádřili.

Carnajevovy pozůstatky byly týden provizorně uloženy v areálu pohřební služby Graham Putnam & Mahoney ve městě Worcesteru (stát Massachusetts). Její ředitel Peter Stefan nedokázal najít hřbitov, jehož správci by byli ochotni Carnajevovo tělo přijmout. Ruské úřady nepovolily ani převoz do Ruska, odkud rodina pochází a o který požádala Carnajevova matka Zubejda.

Situaci nakonec pomohla vyřešit nejmenovaná žena ze státu Virginie. Požádala doswellskou komunitu, aby tělo ve svém pohřebišti přijala. Obřad proběhl tajně. [celá zpráva]

Při dubnovém útoku na mezinárodní maraton v Bostonu zahynuli tři lidé a více než 260 jich bylo zraněno. Atentát mají podle vyšetřovatelů na svědomí bratři Tamerlan a Džochar Carnajevové. Mladší Džochar byl těžce zraněn a je nyní ve vězeňské nemocnici. Soud mu může vyměřit až trest smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám