Hlavní obsah

Pitbulové roztrhali Američanku a zmizeli v poušti

Los Angeles

Čtveřice volně pobíhajících pitbulů napadla ve čtvrtek v kalifornském Littlerocku asi 65 kilometrů severovýchodně od Los Angeles 63letou rekreační běžkyni. Žena útok nepřežila. Psi utekli do pouště a úřady po nich pátrají.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pátrá po pitbulech, kteří usmrtili běžkyni

 
Článek

Incident zahlédla jiná žena, která kolem projížděla v autě. Přivolala policii a neúspěšně se snažila útočící psy autem a klaksonem odehnat.

Jeden z psů na ženu stále dorážel, když na místo dorazil zástupce šerifa. „Snažil se psa odehnat. Pes utekl do pouště, ale pak se otočil a na zástupce zaútočil. Ten na něj vypálil sérii střel a snažil se psa zabít, ale pes zmizel v poušti,“ popsal šerif John Corina.

Běžkyně zemřela při převozu do nemocnice. Policie varovala obyvatele, aby se měli na pozoru. Do pátrání po psech nasadila helikoptéru. Není jasné, zda psi měli obojky a někomu patří.

Ačkoliv podobný útok místní nepamatují, uvedli, že psi se v oblasti toulají často. „V těchto místech se může stát, že se tady lidé zbavují zvířat tím, že je vypustí ven,“ komentoval John Mlynar, mluvčí radnice přilehlého města Palmdale.

Reklama

Výběr článků

Načítám