Hlavní obsah

Únosce Castro týral už svoji manželku. Zlomil jí nos, vykloubil rameno, zavřel do krabice

Cleveland

Sousedé a rodina považovali Ariela Castra, v jehož domě byly v pondělí objeveny tři ženy unesené před deseti lety, za příjemného chlapíka. Podle rodiny manželky, která od něj utekla, měl ale vždy násilnické sklony. Brutálně se choval nejen ke své manželce, které zlomil nos, vykloubil rameno a zavíral ji do krabice, ale také k dětem. Uvedla to ve čtvrtek agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Castrova exmanželka Grimilda Figueroaová na archivním snímku

Článek

Příbuzní Grimildy Figueroaové, která zemřela loni po dlouhé nemoci, popsali Castra jako netvora. Sestra uvedla, že jednou Castro manželku zavřel do lepenkové krabice. „Zůstaneš tam tak dlouho, dokud neřeknu, ať vylezeš, řekl jí. Byla jsem tak vyděšená, že jsem běžela k rodičům pro pomoc,“ popsala Elida Caraballová, která byla svědkem incidentu.

Castro podle ní manželku roky surově bil. Mimo jiné ji shodil ze schodů, zlomil nos, vykloubil rameno. Ženu doma často zamykal a zakazoval jí používat telefon. Pak se potajmu vracel domů a ženu kontroloval. „Vplížil se, neřekl jí, že je zpátky doma a špehoval ji,“ řekla Caraballová.

Castrova matka tvrdí, že její syn je nemocný. A žádá unesené o odpuštěníVideo: Novinky/Reuters/Telemundo

Bil prý i svoje děti. Jeho bývalá snacha Monica Stephensová, která byla provdaná za Castrova syna, potvrdila, že jí exmanžel říkal o tom, jak otec bil matku i jeho. „Byli zajatci ve vlastním domě,“ prohlásila Stephensová.

Strašil okolí s figurínou

Castro měl doma také krejčovskou figurínu s tmavou parukou na hlavě, s níž ženu strašil. Jednou ji s figurínou vyděsil ve dveřích, když se vracela domů s nákupem. Manželka úlekem upadla a rozbila si hlavu o dláždění.

S figurínou se občas procházel i po okolí a strašil s ní ostatní. Jeho synovec Angel Caraballo zase popsal: „Hrozil mi s ní mockrát. Říkal: ‘Udělej to znovu, a budeš tamhle v zadní místnosti s tou figurínou’.”

Po jednom útoku v roce 1996 už Castrova žena z domu utekla. Se synem v náručí vyběhla na ulici, plakala a volala sousedy o pomoc, podobně jako v pondělí unesená Amanda Berryová, které se podařilo dostat z domu ven. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám