Hlavní obsah

Unesené dívky Castro držel odděleně, setkaly se u porodu

Novinky,
Cleveland
Aktualizováno

Amandě Berryové, kterou unesl a deset let věznil Ariel Castro, musela v jeho domě pomáhat rodit další unesená žena Michelle Knightová. Castro ji k tomu donutil a vyhrožoval jí smrtí, pokud dítě, nyní šestiletá Jocelyn, zemře. Plyne to z vyšetřování, o kterém informovala CNN.

Foto: AFP PHOTO / WOIO TV, Profimedia.cz, FBI, Reuters

Amanda Berryová v době před únosem (vlevo) a nyní

Článek

Když Berryová měla rodit, Castro donutil Knightovou, aby jí pomáhala s porodem. Dítě rodila do plastového lavoru, který jímal plodovou vodu.

Porod však byl doprovázen komplikacemi. Novorozenec přestal dýchat a všichni začali křičet. „Jestli dítě zemře, zabiju vás,“ měl tehdy říct Castro.

Dítě přežilo. Policejní zdroj dodal, že je naprosto neuvěřitelné, že se dvěma ženám, které neměly zkušenosti s porodem, podařilo přivést dívku na svět.

Jinak se ale tři ženy nevídaly, každá byla vězněna v jiné části domu. Za celou dobu se jen dvakrát dostaly ven, pak už směly jen do garáže. Berryová využila vůbec první příležitosti k útěku, která se jí za deset let naskytla. Dům byl neustále zamčen. Využila toho, že Castro zapomněl zamknout jedny dveře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Unesená DeJesusová a Berryová se vrátily ke svým rodinámVideo: Reuters

Otcem Jocelyn je zřejmě únosce, který souhlasil s tím, že mu bude proveden test otcovství. Jinak ale využil práva nevypovídat. Je obviněn ze čtyř únosů a tří znásilnění, protože znásilňoval každou z unesených.

Berryová nebyla jediná, kdo otěhotněl, sdělil clevelandský radní Brian Cummins, který měl možnost seznámit se s policejními záznamy. Jedna z týraných žen podle něj měla pět samovolných potratů, které jí Castro přivodil týdny trvajícím hladověním a bitím do břicha.

Castro ženy spoutal a týral je hladem i proto, aby nad nimi získal moc a zlomil je. Kvůli tomu je dlouho držel izolované ve špinavých sklepních místnostech podobných kobkám.

Jeho bratři obviněni nebyli. [celá zpráva]

Policie pátrá po další zmizelé

Policie pátrá, zda Castro neměl něco společného i se zmizením 14leté Ashley Summersové, která nebyla viděna od roku 2007, uvedla BBC. Podle FBI se ale v domě neobjevily žádné lidské ostatky, i když jedna z vězněných žen vypověděla, že tam viděla i další dívku, která se pak už neukázala. Ženy však nebyly drženy v jedné místnosti. Zástupce náčelníka clevelandské policie Ed Tomba si nemyslí, že by do jejího zmizení byl Castro zapleten.

Rodiče Ashley však přesto doufají, že i jejich dcera je podobně jako Berryová, Knightová a Gina DeJesusová naživu.

Když se Berryová dostala na svobodu, Castro utekl. Chytili ho v provozovně McDonald’s.

Reklama

Výběr článků

Načítám