Hlavní obsah

Dejte nám čas, ať se vzpamatujeme, požádala sestra unesené Amandy

Aktualizováno

Beth Serranová, sestra unesené a zachráněné Amandy Berryové, která byla deset let držena v domě v americkém Clevelandu, ve středu odpoledne místního času novináře požádala o čas na vzpamatování se z prožitých událostí a o soukromí. Amanda Berryová byla ve středu propuštěna z nemocnice domů. Serranovou citoval server nydailynews.com.

Foto: John Gress, Reuters

Beth Serranová, sestra Amandy Berryové

Článek

Sedmadvacetiletá Amanda Berryová přijela spolu se šestiletou dcerou Jocelyn, která se jí narodila během doby, kdy ji únosce Ariel Castro držel ve svém domě ve sklepě, ve středu domů v minivanu a s policejní eskortou. Na průčelí skromného domku ji čekal nápis Vítej doma, Amando.

Foto: Tony Dejak, Reuters

Nápis Vítej doma, Amando na domě unesené dívky.

Přestože se interview s novináři měla zhostit sama Amanda, nakonec promluvila její starší sestra. Když předstoupila před mikrofony, bylo znát, že plakala.

„Jsme nadšení, je to šťastný konec. Naše rodina žádá o soukromí, abychom se z toho moje sestra, neteř a já mohli vzpamatovat,“ požádala veřejnost a dodala: „Oceňujeme, co jste pro nás během posledních deseti let vykonali. Prosím respektujte naše soukromí, dokud nebudeme schopni vydat prohlášení. A děkujeme.“

Do domu rodičů se ve středu vrátila i Gina DeJesusová, kterou unesli ve 14 letech. Poslední z trojice, Michelle Knightová, je stále v nemocnici.

V domě v Clevelandu ve státě Ohio byly nalezeny tři ženy unesené v letech 2002 až 2004. V pondělí se jedné z nich, Amandě Berryové, podařilo s pomocí souseda utéci. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Podezřelí bratři Onil, Ariel a Pedro Castrovi (zleva do prava)

Policie pak osvobodila i zbylé dvě ženy. Spolu s Arielem Castrem, který je podezřelý z jejich únosu, policisté vyšetřují i jeho dva bratry Onila a Pedra.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám