Hlavní obsah

Lidé na dům s unesenými ženami už upozorňovali dříve

Cleveland

Případ tří unesených žen, které po zmizení v americkém Clevelandu před zhruba deseti lety byly v pondělí vysvobozeny, vyvolal podezření z liknavosti tamější policie. Podle agentury AP lidé žijící v sousedství domu, kde zadržované ženy nedobrovolně bydlely, upozornili, že za tu dobu byla policie k domu přivolána nejméně dvakrát kvůli podivným incidentům.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Policista před domem v Clevelandu, kde byly unesené ženy zadržovány.

Článek

V prvním případě jedna sousedka uvedla, že před několika lety zavolala policii poté, co její dcera zahlédla nahou ženu, jak leze po čtyřech na dvoře domu. Jiný soused řekl, že policii nahlásil, že zaslechl bušení na dveře zevnitř a všiml si igelitových tašek zakrývajících okna.

V obou případech se u domu objevila policejní hlídka, ale dovnitř nešla. Minimálně jednou se prostě nedozvonila, a tak zřejmě záležitost hodila za hlavu.

Foto: ČTK/AP

Podezřelí bratři Onil, Ariel a Pedro Castrovi (zleva do prava)

Clevelandská policie se dočkala už tvrdé kritiky v jiném případu před několika lety po objevení 11 mrtvol v domě a na dvorku jednoho muže v chudinské čtvrti města. Sousedé si tam přitom dlouhodobě stěžovali na nepříjemný zápach. Rodiny obětí pak obvinily policii, že nebrala informace o možných pohřešovaných osobách vážně.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Deset let pohřešovaná Američanka přivolala policii telefonemVideo: Reuters

Policie v souvislosti s úterním nalezením tří vězněných žen zatkla tři bratry hispánského původu. Ženy bydlely v jednom z domů v rezidenční čtvrti poblíž centra Clevelandu. Jedna z nich dle všeho má s některým z únosců dceru.

Soused popisuje, jak objevil unesenou Amandu BerryovouVideo: Novinky/Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám