Hlavní obsah

Prestižní stáž v OSN je možné vydražit

– New York

Neobvyklá nabídka prestižní šestitýdenní stáže v newyorském sídle OSN se objevila na populárním aukčním serveru charitybuzz.com. Přestože se od ní Spojené národy distancovaly, je o nabídku mimořádný zájem. Vyvolávací cena začala na 500 dolarech. Od 24. dubna se zvýšila už na 22 000 dolarů (430 000 korun). Aukce končí 14. května.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zasedání valného shromáždění OSN v New Yorku. V září 2011 se ho zúčastnil prezident Václav Klaus.

Článek

Neznámý prodávající slibuje neobvyklý zážitek, ale především získání neocenitelných kontaktů v epicentru světové diplomacie. Nabídka je určena zejména zájemcům z řad studentů, zúčastnit se aukce ale může kdokoli.

Sekretariát OSN o projektu nic neví. Mluvčí OSN Martin Nesirky ve středu na tiskové konferenci novinářům řekl, že stáže v OSN se neprodávají a na aukcích se nabízet nesmějí. OSN se snaží vypátrat osobu prodejce a zjistit podrobnosti. Za tímto účelem se její právníci spojili se správcem aukčního serveru.

Server charitybuzz.com neobvyklými aukcemi proslul. Největší pozornost právě nyní poutá nabídka zajít na kávu s šéfem společnosti Apple Timem Cookem v sídle společnosti v kalifornském Cupertinu. Zatím nejžádostivější vydražitel je ochoten zaplatit 600 000 dolarů (11,7 miliónu korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám