Hlavní obsah

V Texasu popravili loupežného vraha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Huntsville

V americkém Texasu byl v noci na pátek smrtící injekcí popraven devětadvacetiletý Richard Cobb, který byl usvědčen z vraždy a únosu, jimiž vyvrcholilo loupežné přepadení obchodu ve městě Rusk staré jedenáct let. Cobbova poprava byla letos v Texasu čtvrtá. V celách smrti čeká na popravu v příštích měsících jedenáct dalších odsouzenců. Tři mají podle agentury AP přijít na řadu v květnu.

Článek

V září 2002 tehdy osmnáctiletý Cobb spolu se svým kumpánem přepadl obchod, kde zajali jako rukojmí zákazníka Kennetha Vandevera a dvě prodavačky.

Cobbův komplic Beunka Adams, který byl popraven loni, jednu z žen znásilnil. Cobb později zastřelil Vandevera (37) a buď on, či Adams, vypálil i po unesených ženách, které však přežily a později pomohly usvědčit pachatele. Ty policie dopadla už den po zločinu.

Cobb u soudu tvrdil, že jako dvanáctiletý propadl drogám a kvůli dluhu za narkotika se dal na loupeže. "Cobb nikdy svůj podíl na spáchaných zločinech nepopíral, ale konal ve strachu z Adamse, který vše řídil," tvrdil Cobbův právník. Přeživší oběti však neslyšely, že by Adams vyhrožoval Cobbovi, na rozdíl od Vandeverova nářku.

Dvě hodiny před popravou vězňovo odvolání zamítl i nejvyšší soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám