Hlavní obsah

Bostonský atentátník je při vědomí, agentům FBI odpovídá písemně

Boston

Džochar Carnajev zadržený pro podezření ze spáchání atentátu v cíli maratonu v Bostonu je při vědomí a na lůžku na jednotce intenzivní péče odpovídá na otázky vyšetřovatelů písemně. Uvedly to weby stanic ABC a NBC. Stejnou informaci poskytl anonymně jeden z vyšetřovatelů deníku USA Today, který ho citoval na svých internetových stránkách.

Foto: Robin Young, ČTK/AP

Nedatovaná fotografie Džochara Carnajeva

Článek

Džochar Carnajev byl zasažen střelou do úst, která vyšla vzadu na krku. Má také střelnou ránu na noze, upřesnil v nedělním pořadu stanice CBS 60 minut bostonský policejní důstojník Ed Davis.

Vyšetřovatelé FBI se podle agentury DPA domnívají, že si střelné zranění na krku mohl způsobit sám při pokusu vzít si život. Žádný z bratrů neměl povolení k držení zbraně. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry ze zásahu proti podezřelému atentátníkoviVideo: Reuters

Policisté útočníka dopadli po rozsáhlé pátrací akci v noci na sobotu. Podle lékařů ztratil hodně krve. Policie ho obklíčila na bostonském předměstí Watertown. [celá zpráva]

Devatenáctiletý Džochar je podezřelý z útoků při bostonském maratonu spolu se svým o sedm let starším bratrem Tamerlanem, který je mrtev. Bratři jsou čečenského původu. Tamerlan byl zabit v přestřelce s policií.

Dvě exploze zabily v cíli bostonského maratonu před týdnem tři osoby, dalších zhruba 140 bylo zraněno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám