Hlavní obsah

Úřady potvrdily dvanáct obětí výbuchu v Texasu, nezvěstných je 60

Aktualizováno

Dvanáct těl bylo vyproštěno z trosek továrny na výrobu hnojiv v texaském městečku West, kterou mohutný výbuch rozmetal a srovnal se zemí i mnoho budov. Původně se uváděl vyšší počet obětí, ještě ve čtvrtek starosta Tommy Muska říkal, že jich může být 35 až 40 a oficiálně se uvádělo 15. Nezvěstných je ale stále 60.

Foto: ČTK/AP

Jeden ze zničených bytových domů

Článek

Muska sdělil, že on uvádí do počtu obětí mezi 35 a 40 i nezvěstné. Podle něj bylo mezi oběťmi šest hasičů a čtyři záchranáři.

K možnému počtu 35 obětí se přiklání i český velvyslanec v USA Petr Gandalovič, který místo neštěstí navštívil. "(...) naděje, že by byl někdo nalezen živý, je velice malá. Počet obětí zatím nebyl ještě definitivně stanoven, ale neoficiálně je tady už zcela jasné, že je to minimálně 35 lidí," řekl v pátek telefonicky ČTK.

Těla byla vyzvednuta z kráteru vytvořeného při výbuchu, který už začali prozkoumávat záchranáři. Prohledávání trosek ale ještě neukončili, takže může být obětí nakonec víc.

Ve čtvrtek prozkoumali jen 80 procent postižené oblasti, mimo jiné všechny trosky obytných domů a domu s pečovatelskou službou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám