Hlavní obsah

Podezřelí z Bostonu jsou dva, FBI má jejich fotografie

– Boston • Aktualizováno

Američtí vyšetřovatelé pátrají po dvou možných podezřelých z bombových útoků při pondělním maratónu v Bostonu, informovala televize CNN. Z kamerových záznamů získala fotografie dvojice mužů, kteří se pohybovali v okolí cílové pásky těsně před tím, než v krátkém rozmezí vybuchly dvě podomácku vyrobené bomby, které si vyžádaly tři mrtvé a na 180 zraněných.

Foto: ČTK/AP

Záběry krátce po výbuchu v cílové rovince maratónu

Článek

Vyšetřovatelé ve středu zaslali federálním a státním úřadům fotografie dvou mužů s požadavkem, aby pomohly s identifikací. Snímky nejsou určeny pro veřejnost z obav, že by to zkomplikovalo vyšetřování.

Jeden z mužů se v místě výbuchu pohyboval s černým batohem na zádech. Zástupce FBI už dříve řekl, že bomby se nacházely v černém nylonovém batohu nebo tašce.

Zdroje blízké vyšetřování už ve středu uvedly, že mají stopu vedoucí k muži, který pobýval v prostorách cíle maratónu. Měl na sobě bílou kšiltovku obrácenou kšiltem dozadu, světlý svetr a černé sako. Není jasné, zda jde o muže s batohem.

Vyšetřovatelé nicméně hovoří o „významném posunu ve vyšetřování“.

Dvojice výbuchů si vyžádala tři mrtvé a na 180 zraněných. Množství lidí zůstává v kritickém stavu. Nálože byly podomácku vyrobené. Nejméně v jednom případě se jednalo o tlakový hrnec naložený úlomky kuličkových ložisek a hřebíky.

Reklama

Související témata:

Související články

Unikly záběry náloží použitých v Bostonu

Vyšetřovatelům americké FBI unikly snímky bomb použitých při pumovém atentátu v Bostonu. Zachycují pokroucený plech z nádoby u cárů batohu, ale také roznětku...

Výběr článků

Načítám