Hlavní obsah

Zmatky kolem obětí v Bostonu: o jedné tvrdili, že je zraněná, další chybně identifikovali

Boston

Atentát na maratónu v Bostonu provázelo hrdinství mnoha bezejmenných lidí, kteří se snažili pomoci. Objevila se ale také selhání. Rodině druhé oběti Krystle Campbellové nejprve řekli, že jejich dcera je naživu, jen zraněná. Ve středu také bylo vyvráceno, že třetí obětí je Číňanka Lu Ling-c´.

Foto: ČTK/AP

Oběť atentátu na maratónu Krystle Campbellová

Článek

„Některá média identifikovala studentku bostonské univerzity, která byla zabita. Tyto zprávy jsou mylné. Její jméno zatím nebylo potvrzeno,“ uvedla podle CNN Bostonská univerzita v tweetu k tvrzení čínského tisku, že jde o Lu Ling-c´ ze severočínského města Šen-jang.

Čínským médiím údajně potvrdil její smrt otec studentky na čínském mikroblogu, kde se už  objevilo 14 000 komentářů.

Oficiálně nebylo jméno zveřejněno. O Číňanku ale jde, protože čínská ambasáda už zaslala kondolenci, ovšem bez uvedení jména.

Vaše dcera je zraněná, řekli rodičům mrtvé ženy

Ještě děsivější peklo si prožili rodiče druhé oběti, 29leté Krystle Campbellové. Manažerka restaurace šla vyfotit přítele své kamarádky Karen Randové, který se účastnil běhu.

Lékaři oznámili rodičům Campbellové, že jejich dcera byla zraněna a leží na chirurgii s vážnými poraněními nohou. Když ji ale přišli rodiče v úterý navštívit, dočkali se šoku. Na nemocničním lůžku neležela Krystle Campbellová, uvedl list Daily Telegraph.

„Řekla jsem 'To není moje dcera, to je Karen. Kde je moje dcera?',“ uvedla Patty Campbellová pro stanici WCVB. Ukázalo se, že si v nemocnici spletli údaje. Policie pak ukázala otci Campbellové fotografii jeho mrtvé dcery, která zemřela na místě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám