Hlavní obsah

Američtí manželé unesli své syny na Kubu, Havana je poslala zpět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami
Aktualizováno

Unést na Kubu své dvě děti, které jim odebral soud, se rozhodla manželská dvojice z amerického státu Florida. Syny ve věku dva a čtyři roky na Kubu rodiče dopravili plachetnicí. Kubánské úřady však obratem pár s hochy vydal zase zpět od Spojených států.

Foto: Hillsborough County Sheriff’s Office/Handout , Reuters

Chase (vlevo) a Cole Hakkenovi

Článek

Joshuovi a Sharyn Hakkenovým hrozí vězení kvůli únosu, zanedbání péče a podmínek opatrovnictví. Děti měla v opatrovnictví jejich babička, matka Sharyn.

Policie totiž loni Hakkena našla během protivládní demonstrace v Louisianě ozbrojeného pistolí a nožem. Muž hovořil o Armageddonu. Byl také obviněn z držení marihuany. Děti následně skončily v pečovatelském domě, kam si pro ně otec přišel vyzbrojen. Od minulého týdne se na základě rozhodnutí soudu o malého Colea a Chase starala Hakkenova tchýně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery zachytily rodiče i s unesenými dětmi na KuběVideo: Reuters

Tento týden se však do jejího domu u Tampy Hakken v noci vloupal, svázal ji a děti unesl. S manželkou pak společně odpluli nedávno zakoupenou plachetnicí na Kubu.

Ve středu však kubánské úřady oznámily, že rodina bude vydána zpět do Spojených států, uvedla agentura AP. Jen o pár hodin později už byli Hakkenovi zpět v Tampě.

Foto: Hillsborough County Sheriff’s Office/Handout, Reuters

Joshua a Sharyn Hakkenovi

Foto: Hillsborough County Sheriff’s Office/Handout , Reuters

Joshua Hakken na své plachetnici Salty

Kuba nemá s USA smlouvu o vydávání občanů a není ani účastníkem haagské Úmluvy o občanskoprávních aspektech mezinárodních únosů dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám