Hlavní obsah

Trest smrti dostal vrah, který lákal oběti na falešnou nabídku práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akron

Trest smrti dostal ve čtvrtek 53letý Američan Richard Beasley, který v roce 2011 zabil tři muže v Ohiu a dalšího zranil. Jeho adolescentní komplic Brogan Rafferty, zadržený v šestnácti letech, dostal už v listopadu doživotí. Kromě tří vražd o pokusu o další byl Beasley odsouzen i za loupež a únos.

Foto: Mike Cardew, ČTK/AP

Richard Beasley

Článek

U soudu se Beasley vzdal práva na závěrečné vystoupení. Rozsudek poroty vyslechl se sklopenou hlavou v kolečkovém křesle. Pak uvedl, že soucítí s rodinami obětí, a zdůraznil, že je nevinný. "V tomto případu ještě nastane zvrat," dodal.

Beasley umístil na internet na server Graigslist inzerát, že hledá zaměstnance na svou odlehlou farmu v Ohiu. Ve skutečnosti mu ale šlo o to oloupit zájemce o práci o peníze. Vybíral si lidi s minimálními vazbami na rodiny.

"Richard Beasley je chladnokrevný manipulátor s nulovou úctou k lidskému životu," řekla prokurátorka Sherri Bevan Walshová. "Nikdy není radostné, když se někdo odsuzuje k smrti, ale v tomto případě je trest smrti adekvátní," dodala.

Beasley byl už dříve vězněn za násilné trestné činy.

Prozradila ho jeho čtvrtá oběť, které se podařilo utéci, i když ji Beasley postřelil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám