Hlavní obsah

Řidič minibusu a cestující znásilnili turistku v brazilském Riu

V brazilském Rio de Janeiru znásilnila skupina mužů zahraniční turistku, která s přítelem nastoupila do minibusu u pláže Copacabana. Přítel ženy byl svázán a zbit, uvedla policie, která již dva ze tří násilníků zadržela. Totožnost ani národnost poškozené dvojice úřady nezveřejnily.

Foto: Petr Kaplan, Právo

Ilustrační foto

Článek

Útočníci, mezi nimiž byl i dvacetiletý řidič minibusu a o dva roky starší pasažér, nařídili ostatním cestujícím, aby z vozidla vystoupili, a pak s ním zajeli na předměstí Ria. Tam ženu opakovaně znásilnili. Jejího přítele svázali a surově zbili.

Pak útočníci dvojici přinutili, aby svými kreditními kartami zaplatila za nákupy a vybrala peníze z bankomatu, než je z vozidla vyhodili v sousedním městě Itaborai.

Loupeže jsou v autobusech v Riu a dalších velkých brazilských městech poměrně běžné, ale brutalita a drzost nejnovějšího útoku šokovala i místní sdělovací prostředky.

Incident se navíc odehrál v době, kdy se brazilská policie snaží zakročit proti násilí a vylepšit pověst města i země před mistrovstvím světa ve fotbale pořádaném v příštím roce a před olympiádou v roce 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám