Hlavní obsah

Po 35 letech dopadla americká policie násilníka na útěku

Po téměř 35 letech na útěku před spravedlností dopadla americká policie Garyho Irvinga, který se podle soudu dopustil série znásilnění. Irving v roce 1978 využil toho, že mu soudce povolil před nástupem trestu poslední víkend na svobodě a na několik desetiletí zmizel. Tento týden jej dopadla policie v městě Gorham ve státu Maine, informovala CNN.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nyní dvaapadesátiletý Irving byl shledán vinným ze znásilnění tří mladých žen v Norfolku v Massachusetts. Soudce povolil tehdy osmnáctiletému mladíkovi, aby po složení kauce na víkend odjel k rodičům a pak se vrátil na vynesení rozsudku. Protože Irvingovi hrozilo až doživotí, zmizel a k soudu se nevrátil.

Policie v Massachusetts ho umístila na seznam nejhledanějších zločinců a spustila pátrání. Opakovaně se objevoval v televizních pořadech Nejhledanější v Americe, Nevyjasněné záhady či Skutečné příběhy dálniční hlídky.

Jak se ho nakonec podařilo vypátrat, policie neupřesnila. Uvedla jen, že v jeho domě vyšetřovatelé našli řadu krátkých i dlouhých střelných zbraní, které vlastnil nelegálně, což se přičte k jeho obvinění. Už v pondělí má stanout před soudem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám