Hlavní obsah

Američané chtějí skoncovat s alkoholem na půdě OSN

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Spojené státy vyzvaly k zákazu požívání alkoholu a vyloučení opilých diplomatů z jednání o rozpočtu OSN. Zástupce velvyslankyně USA při OSN Joseph Torsella rozpočtovému výboru Valného shromáždění řekl, že vyjednavači by si měli nechat přípitky na dobu po přijetí nového rozpočtu.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo OSN v New Yorku

Článek

„Vznášíme skromný návrh, aby místnosti pro vyjednávání v budoucnu byly prostorami s vyloučenou intoxikací,“ řekl v pondělí výboru Torsella.

Dodal: „Moje vláda je sice vděčná za strategické příležitosti, jež jí poskytly některé praktiky v nedávné minulosti, ale nechejme si šampaňské na přípitek k úspěšnému završení zasedání a prokažme dobré jméno zasedání pátého výboru.“

Výroční hlasování rozpočtového výboru, známého jako pátý výbor, spadá na období kolem Vánoc. Předchází mu tradičně horečnaté celonoční debaty, zejména mezi zástupci rozvojových a rozvinutých zemí. Několik diplomatů agentuře Reuters pod podmínkou zachování anonymity potvrdilo, že někteří delegáti bývají viditelně opilí.

Reklama

Výběr článků

Načítám