Hlavní obsah

Ve sněhové bouři v Coloradu se srazilo přes 50 aut

• Aktualizováno

Husté sněžení provázené silným větrem způsobilo v pondělí dvě hromadné havárie v americkém státě Colorado. V oblasti nedaleko horského střediska Veil se na dvou místech dálnice I70 srazilo celkem více než 50 vozidel.

Foto: Sandra Milburn, ČTK/AP

Silnice byly kvůli blizardu zasněžení a viditelnost byla špatná.

Článek

V jednom případě se srazilo 29 aut, v druhém o 30 kilometrů dále 25. Zatímco první nehoda se obešla bez zranění, u druhé musely být převezeny do nemocnice tři osoby. "Žádné ze zranění nevypadá vážně," stojí v prohlášení kanceláře šerifa z okresu Summit, které citoval list Chicago Tribune.

Kvůli těmto i dalším nehodám byly v pondělí odpoledne na několik hodin uzavřeny části dálnice I70 na úpatí hor asi 160 kilometrů od Denveru. Otevřena byla 17:30 místního času.

Foto: Dave Kaup, Reuters

Motoristé musei mnohdy svá vozidla odstavit.

Sněžení bylo součástí rychle se pohybující bouře, která se přehnala přes Colorado a přinesla s sebou až 30 centimetrů čerstvého sněhu do horských oblastí. Při ní klesla viditelnost.

Největší bouře zimy

Sněhová bouře zasáhla v pondělí také stát Severní Dakota, kde byla v pondělí viditelnost místy pouhých 400 metrů, a dopravní odbor nedoporučoval cestovat po silnicích v severozápadní části státu, kde řádil blizzard.

Foto: Orlin Wagner, ČTK/AP

Viditelnost byla kvůli sněhové bouři špatná

Místy se v oblasti stejně jako v Montaně vytvořily až metr hluboké sněhové závěje.  Na severozápadě Severní Dakoty se čeká  50 centimetrů nového sněhu, asi 30 cm napadne v sousední Minnesotě. Pak se bouře přesune ze severu na východ až k Washingtonu, který by mohla zasypat největší sněhovou nadílkou letošní zimy, předpovídají meteorologové.

Sněžení má během úterý sílit, blizard se bude posouvat na východ. "Pro údolí Ohia a Washington to nepochybně bude největší sněhová bouře této zimy," řekl meteorolog Bruce Sullivan.

Reklama

Výběr článků

Načítám