Hlavní obsah

Pašeráci stříleli drogy z Mexika do USA dělem, policie jim ho zabavila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexická policie zabavila improvizovaný kanón, s nímž pašeráci drog stříleli balíčky s marihuanou přes americkou hranici. Stroj objevili policisté v hraničním městě Mexicali, napsala agentura AP.

Foto: Václav Lang, Novinky

Pašeráci stříleli balíčky s marihuanou z Mexika do USA. Ilustrační foto

Článek

Na to, že místní drogový kartel zřejmě používá "dělostřelbu" jako způsob přepravy nezákonných zásilek do Spojených států, upozornila mexické kolegy americká policie, která v minulých týdnech objevila blízko hranic řadu balíčků s drogami.

Američtí strážci zákona usoudili, že se zřejmě dostaly do jejich země ze vzduchu.

Mexičtí policisté pak skutečně odhalili zařízení vyrobené z dlouhé plastové trubky a kovové nádrže se stlačeným vzduchem. Dělo bylo schopné střílet dvoukilogramové balíčky s drogami až 400 metrů za americkou hranici, kde je měli vyzvedávat komplici. Stroj objevili policisté v dodávce zaparkované v pohraničním městě Mexicali. Nikoho při tom nezadrželi.

Američané upozorňují mexické kolegy na netradiční způsob pašování opakovaně. V prosinci například našla policie v lokalitě nedaleko Mexicali celkem 33 plechovek napěchovaných marihuanou. Hodnota celkem 38,5 kilogramu drogy by na černém trhu dosáhla zhruba 42 500 dolarů (asi 850 000 korun).

Mexické úřady v minulosti objevili několik katapultů, s jejichž pomocí pašeráci drogy za hranice střílejí. Nález kanónu je však spíše výjimečný.

Reklama

Výběr článků

Načítám