Hlavní obsah

Policie v Los Angeles se marně pokouší dopadnout bývalého kolegu

Los Angeles

Navzdory ohromnému úsilí policisté v Los Angeles zatím nedopadli svého bývalého kolegu Christophera Jordana Dornera, který je podezřelý z vražd tří lidí a sboru vyhlásil válku. Mají sice několik stop, každá ale vede jiným směrem.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Vyhořelý Dornerův pick-up

Článek

U lyžařského areálu v oblasti jezera Big Bear byl nalezen vyhořelý Dornerův pick-up. Policisté proto začali prohledávat všechny domy v okolí. Hasiči sdělili listu Los Angeles Times, že ve sněhu spatřili i stopy, o nichž si mysleli, že jsou Dornerovy. Je ale možné, že šlo o slepou uličku nebo Dornerovu snahu odpoutat pozornost od místa jeho skutečného pohybu, i když ohlášené sněžení by ztížilo pátrání po něm.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Pomocníci šerifa ze San Bernardina prohledávají domy u jezeras Big Bear

Policie také uvedla, že obyvatel San Diega nalezl Dornerův průkaz a nášivku nedaleko letiště v tomto městě při hranicích s Mexikem. Muž odpovídající popisu podezřelého byl také spatřen v přístavišti, kde se ve středu pokusil ukrást loď, ale vzdal to, když ji nenastartoval. [celá zpráva]

Objevil se i telefonát, že se Dorner pohybuje poblíž San Diega u indiánské rezervace Barona. Později policie přiznala, že to asi byla fáma.

Foto: Reuters

Christopher Jordan Dorner

V chaosu dokonce losangeleská policie omylem střílela na auto, které bylo podobné Dornerovu. Zranila přitom dvě ženy, z nichž jedna je ve stabilizovaném stavu. Druhá byla zraněna lehce.

Pátrání se účastní stovky policistů, nasazeny jsou i vrtulníky.

Těžký úkol chytat kolegu

Šéf losangeleské policie Charlie Beck přiznal, že dopadnout policistu je obtížný úkol. „Ví co dělat, cvičili jsme ho v tom.“ Dodal, že má přístup k řadě zbraní včetně útočné pušky. Dřív také sloužil v námořnictvu.

Foto: Alex Gallardo, Reuters

Riverside, kde Dorner zabil jednoho hlídkujícího policistu a druhého postřelil.

Dorner se pravděpodobně mstí. V roce 2008 byl propuštěn za to, že falešně obvinil kolegyni, že při zatýkání kopla schizofrenního muže trpícího demencí.

Zabil dceru bývalého kapitána policie, který ho vyšetřoval a rozhodl o jeho propuštění. Zastřelil ji i se snoubencem. Dále zabil policistu z hlídkového vozu, který se ho pokoušel dopadnout. Jeho kolegu zranil. Střílel i na dva další policisty.

Dorner napsal manifest, ve kterém vyhlásil válku bývalým kolegům. Ohrožení muži zákona dostali ochranku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám