Hlavní obsah

Prezidentu Bushovi ukradl hacker osobní e-maily i fotografie

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Neznámá osoba vnikla do e-mailových schránek rodiny bývalého amerického prezidenta George H. W. Bushe. Ukradla mimo jiné osobní zprávy i soukromé fotografie 88letého exprezidenta, včetně snímků pořízených v nemocnici, kde se Bush léčil s akutní bronchitidou.

Foto: Donna Carson, Reuters

Osmaosmdesátiletý George H. W. Bush

Článek

Zloděj část materiálu umístil na internet. Na jedné z fotografií leží Bush na nemocničním lůžku.

Hacker se však dostal k e-mailům a osobním datům hned několika členů Bushovy rodiny. Rodinný mluvčí Jim McGrath serveru Houston Chronicle potvrdil, že záležitost vyšetřuje policie, a dál se k tomu odmítl vyjádřit.

Mezi zprávami je i vzkaz od Obamy

Americký server Smoking Gun tvrdí, že je s hackerem, který si říká Guccifer, v kontaktu. Neznámý tvrdí, že se mu do rukou dostalo velké množství „zajímavého“ materiálu.

Podle BBC se část ukradených e-mailů týká obav o zdraví exprezidenta a údajně mezi nimi je i osobní vzkaz od nynější hlavy států Baracka Obamy.

Republikán George H. W. Bush byl 41. prezidentem USA, svůj úřad zastával v letech 1989 až 1993. Už předtím ale působil v Bílém domě jako viceprezident Ronalda Reagana a zastával též funkce ředitele rozvědky CIA a velvyslance v Číně. Na přelomu roku strávil kvůli bronchitidě a horečce několik týdnů na jednotce intenzivní péče. Z nemocnice ho propustili 14. ledna.

Také Bushův syn George W. Bush stanul v čele USA, na rozdíl od svého otce dokonce sloužil dvě funkční období.

Reklama

Výběr článků

Načítám