Hlavní obsah

V mrakodrapu Pemexu vybuchl plyn

Ciudad de Mexico

Výbuch v hlavním sídle mexické státní ropné společnosti Pemex zavinilo nahromadění plynu. Informoval o tom v pondělí mexický generální prokurátor. Při explozi, která nastala ve výškové administrativní budově v mexické metropoli ve čtvrtek, zahynulo 37 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři odklízejí trosky v PemexuVideo: Reuters

 
Článek

"Podařilo se nám určit, že příčinou exploze byla akumulace plynu ve sklepeních budovy," prohlásil podle agentury Reuters na tiskové konferenci mexický generální prokurátor Jesus Murillo. Podle něj šlo zřejmě o metan.

V důsledku jeho exploze se propadla podlaha ve spodních patrech 54poschoďového mrakodrapu. [celá zpráva]

Záchranáři ukončili pátrání po posledních obětech až v průběhu pondělka. Počet lidí, kteří tragédii nepřežili, stoupl na 37. Přes 100 osob bylo po výbuchu se zraněními převezeno do nemocnic. Zaměstnanci se podle vedení podniku vrátí do práce v budově dnes.

Firma Pemex zažila ve své nedávné historii několik podobných neštěstí. Loni v září hořelo její plynového zařízení na severu Mexika, přičemž zahynulo 30 lidí. Pemex s loňským obratem 32 miliard dolarů (přes 603 miliard korun) patří mezi největší ropné koncerny světa. Nový mexický prezident Enrique Peňa Nieto chce bezpečnost v Pemexu podrobit důkladné kontrole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám