Hlavní obsah

S únoscem v bunkru policisté komunikují přes rouru, chlapec dostal své léky

• Aktualizováno

Pětiletý chlapec, kterého ze školního autobusu v Alabamě unesl 65letý Jimmy Lee Dykes, dostal potřebné léky a může sledovat televizi. Uvedla to televize Fox New s odkazem na alabamského zákonodárce. Jak mu léky byly předány, známo není, policie ale s únoscem komunikuje. Situace je nadále patová.

Foto: Philip Sears, Reuters

Zásahová jednotka na cestě k bunkru, kde drží únosce pětiletého hocha

Článek

Dykes unesl chlapce v úterý ze školního autobusu, jehož řidiče zastřelil. Pak se s ním ukryl v bunkru, který původně sloužil jako úkryt před tornádem, na svém pozemku. Alabamský zastupitel uvedl, že chlapec dostal léky, které musí brát každý den.

Police komunikuje s únoscem pomocí plastové roury vyvedené z bunkru. Tou asi byly poslány i léky. V bunkru jsou zásoby potravin a je tam zavedená elektřina.

Motiv činu zůstává neznámý a policie nepotvrdila oficiálně ani identitu únosce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž unesl ze školního autobusu pětiletého chlapceVideo: Reuters

Ve středu měl ale Dykes stanout před soudem kvůli výhrůžkám sousedům, kteří projeli přes jeho pozemek. Křičel na ně a střílel po jejich autě z brokovnice kvůli škodám, které mu na pozemku způsobili. Dřív utloukl tento bývalý řidič kamiónu a veterán z Vietnamu trubkou sousedova psa, který vběhl na jeho pozemek. [celá zpráva]

Foto: Philip Sears, Reuters

Zásahová jednotka na cestě k bunkru v Alabamě

Řidiče stálo hrdinství život 

Podle dívky, která byla v době únosu v autobuse s dalšími dvaceti dětmi, Dykes do vozu nastoupil a řekl řidiči, že potřebuje dvě děti ve věku šesti až osmi let. Když si pro děti šel, 66letý řidič Charles Albert Poland mu v tom chtěl zabránit. Dykes ho čtyřmi výstřely zabil. Pak chytil první dítě, které se mu naskytlo.

Dykes, který se netajil protiamerickými názory, k unesenému chlapci nemá žádný osobní či rodinný vztah, využívá ho jen jako rukojmí.

Foto: Philip Sears, Reuters

Zásahová jednotka kontroluje příjezdovou cestu k bunkru

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám