Hlavní obsah

Policisté v USA obklíčili muže, který vzal dítě jako rukojmí a drží ho v bunkru

– Washington • Aktualizováno

Policie v americkém státě Alabama zasahuje ve městě Midland City proti pětašedesátiletému Jimmy Leeovi Dykesovi. Ten v úterý zabil jednoho člověka, ze školního autobusu unesl šestiletého chlapce a ukrývá se s ním v bunkru na svém pozemku. Policisté také zasahují ve Phoenixu ve státě Arizona, kde byli při střelbě zraněni tři lidé.

Foto: Phil Sears , Reuters

Policisté hlídají u cesty, na jejímž konci je bunkr, v němž se skrývá střelec s dítětem.

Článek

Policie bunkr, kde se muž s dítětem ukrývá, obléhala celou noc. Sousedé řekli, že muž je veterán z války ve Vietnamu a už dříve je ohrožoval. Byl prý paranoidní. Střílel po nich, když projížděli kolem jeho domu, protože prý autem poničili cestu. Ve středu byl kvůli tomu předvolán k soudu. Zastřelil prý dokonce jejich psa.

Není jasné, zda je s chlapcem, kterého unesl, v nějakém vztahu.

Dítě potřebuje brát denně léky. Vyšetřovatelům se podařilo je chlapci dopravit a zjistili, že není zraněný.

Dykes v úterý nastoupil do školního autobusu, kde bylo 22 dětí. Šestašedesátiletý řidič Charles Albert Poland se je snažil chránit, Dykes ho zastřelil a jednoho chlapce unesl. Skrývá se s ním v bunkru, který si vybudoval jako kryt.

Tři zranění ve Phoenixu

Střelba zasáhla také Phoenix ve státě Arizona. Neznámý útočník zranil v kancelářské budově tři lidi. Podle policejního mluvčího Jamese Holmese byli zranění převezeni do nemocnice, jeden z nich je v kritickém stavu.

Vyšetřovatelé uvedli, že střelbu nejspíš vyprovokovala předchozí hádka. Útočník z místa činu utekl a policie po něm pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám