Hlavní obsah

Sekta v Mexiku využívala své členky jako sexuální otrokyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexické úřady rozkryly sektu, jejíž představitelé si říkali Obránci Krista. Ti, kteří se ke skupině přidali, byli nuceni zdarma pracovat a ženy sloužily zakladatelům jako sexuální otrokyně.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Článek

Policie zasáhla na začátku tohoto týdne ve městě Nuevo Laredo na mexicko-texaské hranici. Zatkla 14 lidí, kteří zřejmě budou obviněni. Mezi nimi jsou Španělé, Brazilci, Bolivijci a Venezuelané. V domě bylo také 10 Mexičanů, většinou ženy. Ty jsou zřejmě oběťmi. Policie ale zatím šetří, kdo byl vlastně oběť a kdo pachatel.

Úředníci v areálu také našli několik dětí, které tam žily ve velké špíně.

Právní zástupci někdejších členů sekty podali stížnost na fungování skupiny zhruba před rokem.

Ženy byly do sekty přijaty a pak musely sloužit jako sexuální otrokyně těm, kdo byli v sektě déle. Nejmenovaný úředník to podle agentury AP popsal jako obchodování s lidmi a prostituci.

Členové museli vedoucím platit členské příspěvky, nebo si je odpracovat.

Sektu založil González de Arriba, který se původně živil jako léčitel. Časem získal dojem, že je reinkarnací Ježíše Krista, uvedla agentura AP. Na fotografiích prý ukazoval své rysy ve tváři, obočí a nos a tvrdil, že jsou stejné jako u Krista.

Své přívržence přesvědčil, aby věřili, že je Kristus. „Museli ho oslavovat, pokud by to nedělali, jejich duše nebudou spaseny,“ řekla Myrna Garcia z organizace, která se stará o oběti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám