Hlavní obsah

Obama přistihl šéfa senátorů, jak po inauguraci krade pero

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Šéf demokratů v americkém Senátu Harry Reid při pondělní slavnostní inauguraci staronového prezidenta Baracka Obamy projevil podobnou zálibu jako český prezident Václav Klaus. Po podpisu protokolů se mu natolik zalíbilo jedno z per, kterými Obama stvrdil své další působení v úřadě, že se rozhodl jedno si odnést jako suvenýr.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMETÁŘE: Obama přistihl senátora, jak po inauguraci krade protokolární peroVideo: Reuters

 
Článek

"Harry, ty to pero kradeš?" zeptal se pobaveně Obama, jehož očím senátorův pokus neušel. "Jedno ti můžu nechat," dodal prezident.

Dokumenty při inauguraci hlavy státu se podle tradice podepisují různými pery. Třiasedmdesátiletý Reid, který je senátorem za stát Nevada, si podle serveru Fox News zřejmě chtěl pero nechat jako suvenýr.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Prezident USA Barack Obama po podpisu inauguračních protokolů přistihl senátora Harryho Reida při pokusu přivlastnit si jedno z použitých per.

Událost vzbudila v USA pobavení, českému pozorovateli připomene předloňské faux pas prezidenta Václava Klause, který se pokusil přivlastnit si nepozorovaně protokolární pero během své návštěvy Chile a předvedl při tom dokonalou mimickou etudu.

Obama byl podruhé uveden do úřadu prezidenta Spojených států v pondělí. Ve Washingtonu jeho inauguraci sledovaly statisíce lidí. Obama Američany vyzval, aby drželi pospolu. Slíbil, že končí válečné desetiletí a začíná doba ekonomického oživování.

Reklama

Související témata:

Související články

Baracka Obamu uvedou podruhé do funkce

Prezident USA Barack Obama bude v pondělí před sídlem Kongresu podruhé slavnostně uveden do funkce a nastíní své priority pro příští čtyři roky. O repríze jeho...

Výběr článků

Načítám