Hlavní obsah

Americký teenager vyvraždil rodinu, protože mu matka šla na nervy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vztek na matku vedl patnáctiletého Nehemiaha Griega, aby v sobotu zabil nejen ji, ale i zbytek rodiny. Vyplynulo to z jeho výpovědi na policii. Mladík už byl obviněn z vraždy. V Albuquerque ve státě Nové Mexiko zastřelil rodiče, devítiletého bratra a dvě sestry ve věku pět let a dva roky.

Foto: Susan Montoya Bryan, ČTK/AP

Květiny na bráně domu v Albuquerque, kde teenager postřílel rodinu

Článek

Mladík řekl, že mu matka šla na nervy, a tak vzal ze skříně rodičů pušku a zastřelil ji, stejně jako bratra, který spal vedle ní. Po těchto vraždách ho přestalo trápit svědomí a zabil ještě dvě sestry v jejich pokoji. Poté vzal poloautomatickou pušku AR-15 a čekal v přízemí na otce, až se vrátí. Zabil ho několika výstřely. [celá zpráva]

Podle policejní zprávy mladík pak zbraně znovu nabil a měl v úmyslu jet někam, kde je hodně lidí a "zavraždit více osob". Chtěl prý "střílet náhodně po lidech a být zabit při přestřelce s policisty".

Mladík řekl policistům, že již dříve měl problémy se sebeovládáním a že měl vražedné i sebevražedné myšlenky.

Přátelé a lidé z kostela, kde býval duchovním jeho otec, podle místního listu Albuquerque Journal označují Griega za tichého a dobře vychovaného mladíka. Zvláštní bylo pouze to, že rád chodil v maskáčích. Nikdy dříve neměl potíže se zákonem.

Jeho otec, jednapadesátiletý Greg Griego dobrovolně působil i jako kaplan v místní věznici. Pomáhal také propuštěným vězňům opět se začleňovat do každodenního života. Sám býval členem gangu a pastorem se stal po propuštění z vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám