Hlavní obsah

Desetiletý syn amerického neonacisty otce zastřelil, hrozí mu roky ve vězení

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Riverside

Soud v americkém státě Kalifornie v pondělí shledal vinným 12letého hocha z vraždy otce. Vražda se stala před dvěma lety, kdy bylo chlapci deset let. Svého otce a příznivce neonacistického hnutí zastřelil jeho puškou, protože nechtěl, aby se rozešel s partnerkou, jež byla chlapcovou nevlastní matkou.

Foto: ČTK/AP

Jeff Hall se angažoval v neonacistickém hnutí.

Článek

Soud vynese trest až příští měsíc. Chlapci hrozí vězení pro mladistvé až do jeho 23 let. Obhajoba doufá, že skončí v soukromém zařízení s možnostmi terapie a doučování.

Hoch svého spícího otce Jeffa Halla střelil v květnu 2011 z bezprostřední blízkosti do hlavy. Vyšetřovatelé záhy vyvrátili teorii, že by násilná smrt mohla souviset s Hallovou angažovaností.

Dvaatřicetiletý Hall by šéf místní buňky organizace nazvané Národně socialistické hnutí a v domovském městě Riverside, nacházejícím se necelých sto kilometrů na východ od Los Angeles, pořádal pochody neonacistů.

BEZ KOMENTÁŘE: Jeffrey Hall s megafonem na neonacistické demonstraci

Obhájci u soudu marně argumentovali, že chlapec vyrostl v prostředí narušené rodiny a byl příliš mladý na to, aby plně chápal závažnost činu. Soudkyně Jean Leonardová ale v pondělí prohlásila, že hoch jednal promyšleně a uvědomoval si, že páchá zločin. To dosvědčila i chlapcova mladší sestra, když vypověděla, že bratr čin několik dní plánoval.

Hoch také policii přiznal, že nepředpokládal, že by se mohl dostat do potíží, protože viděl televizní pořad o dítěti, které zabilo svého násilnického otce a nebylo zatčeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám