Hlavní obsah

Masakru v Kalifornii zabránil učitel, přemluvil útočníka, aby přestal střílet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taft

Učitel ze střední školy v kalifornském Taftu ve čtvrtek zřejmě zabránil masakru. Spolu se správcem koleje se mu podařilo přesvědčit studenta, který už postřelil spolužáka a měl dost munice na zabití velkého počtu lidi, aby odložil zbraň.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kalifornskou střední školou zněla střelbaVideo: Reuters

 
Článek

Student přišel ve čtvrtek do školy až po 09:00. Byl ozbrojen brokovnicí. Zaměstnanci školy i studenti, kteří se šli schovat na WC, okamžitě volali policii, než ale policisté přijeli, student vypálil na dva lidi. Jednoho zranil, druhého minul. [celá zpráva]

Učitel, kterého broky jen lehce zranily, se rozhodl jednat. Spolu se správcem kolejí vstoupil do třídy a začal střelci vysvětlovat, že ve škole by neměl střílet. Student se nakonec nechal přesvědčit a odložil zbraň. Dvacet minut po zahájení střelby útočníka zadržela police.

Foto: Doug Keeler, ČTK/AP

Postřeleného odvážejí ze školy v Taftu

„Odvaha těchto dvou lidí se nedá popsat. Mohli klidně odejít a nechat v tom studenty, ale neudělali to,“ řekl šerif Donny Youngblood. Dodal, že student řekl učiteli: „Nechci zastřelit vás.“

Student, kterého útočník postřelil, byl letecky přepraven do nemocnice. Informace o jeho stavu nejsou k dispozici. Učitel, jehož zranění byla označena jako "drobná", ošetření odmítl.

Foto: Reuters

Střední škola Taft Union v kalifornském Taftu

Taft leží asi 200 kilometrů severně od Los Angeles. Areál vzdělávacího zařízení policie po incidentu evakuovala a poté prohledala.

Spojené státy se ještě nevzpamatovaly z prosincového masakru na základní škole v Newtownu ve státě Connecticut, kde střelec zabil 20 dětí a šest dospělých.

Foto: Reuters

Agenti FBI před školou v Taftu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám