Hlavní obsah

Argentinci uvízl sedmicentimetrový hřebík v srdci, přežil

Novinky, rei
Buenos Aires

O zázraku může hovořit mladý muž v Argentině, jemuž nešťastnou náhodou nastřelovací pistolí vpravil kolega do hrudi hřebík. Tři palce (7,6 centimetru) dlouhý hřebík se zabodl do srdce. Muž ale s obrovským štěstím přežil, uvedl britský server Daily Telegraph.

Foto: Repro Daily Telegrahp

Rentgen odhalil průnik hřebíku pravou srdeční komorou.

Článek

Nehoda se stala ve výrobně dřevěných palet v Buenos Aires minulé pondělí. Devatenáctiletý muž byl převezen do nemocnice, kde rentgen ukázal, že hřebík pronikl do srdce. Mladíka okamžitě vezli na operační sál, kde podstoupil dvě hodiny trvající zákrok.

Lékaři se rozhodli, že neodstraní hřebík hned, protože by pacient začal krvácet. „Začali jsme velmi opatrně otevírat hrudní kost, kvůli riziku, že udeříme na hřebík a ránu v srdci zvětšíme,“ vysvětlil doktor Marcelo Nahín. Doplnil, že cizí předmět, který vězel v pravé komoře srdce, byl posléze vyjmut ručně.

„Pacient se zotavuje dobře a nyní už je odpojen od dýchacího přístroje,“ doplnil Nahín.

Ředitel buenosaireské nemocnice Arnaldo Medina podotkl, že se jedná o teprve čtvrtý známý případ přežití po takovém úrazu srdce. Podobné štěstí měli dříve lidé v USA, Austrálii a Polsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám