Hlavní obsah

V Kolumbii začali vyrábět neprůstřelné vesty pro děti v USA

Kolumbijská firma Miguela Caballera dostala neobvyklou zakázku - měla navrhnout oděv, který děti ochrání před kulkami ze střelných zbraní. Stalo se tak krátce po masakru na základní škole v Newtownu v Connecticutu, kde střelec usmrtil 20 dětí.

Foto: John Vizcaino, Reuters

Dělnice sestavují dětské neprůstřelné vesty.

Článek

"Po tragédii v Connecticutu jsme začali dostávat e-maily od zákazníků, kteří žádali ochranné oblečení, protože se báli posílat děti do školy," řekl Caballero.

Žádosti prý přicházely z celých Spojených států, a tak se firma rozhodla vyrobit celou řadu dětských oděvů a vybavení odolného vůči střelám. Vedle neprůstřelných vest nabídka zahrnuje například ochranné spodní prádlo nebo střelám odolný batoh, který může sloužit jako štít.

Foto: John Vizcaino, Reuters

Neprůstřelné vesty pro děti v továrně v Bogotě

Výrobky jsou určeny pro děti od osmi do 16 let a prodávají se v cenách od 150 do 600 dolarů (asi 3000 až 12 000 korun). Podle majitele jsou určeny především pro americký trh a firma už pro ně má prý také amerického distributora.

Zájem o ochranné oděvy a školní pomůcky pro děti v USA od tragédie prudce vzrostl. Jedna firma ze státu Massachusetts podle agentury AP prodává v současnosti 50 až 100 neprůstřelných batohů denně, zatímco ještě minulý měsíc to bylo zhruba 15 kusů za týden.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám