Hlavní obsah

Tělo zabijáka z Newtownu převzali jeho příbuzní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tělo střelce Adama Lanzy, jenž na základní škole v americkém Newtownu zabil 27 lidí včetně 20 prvňáčků a pak sám sebe, si převzala jeho rodina. Ta však podle agentury Reuters nesdělila, kdy ani kde se pohřeb uskuteční. Podle původních informací se uložení těla již uskutečnilo.

Foto: Profimedia.cz

Adam Lanza na fotografii ze střední školy

Článek

Tělo syna žádal otec střelce Peter Lanza žijící ve Stamfordu, prozradil zdroj blízký rodině. Tělo vydal příbuzným lékařský znalec 27. prosince.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rekonstrukce jednotlivých kroků školního vraha z ConnecticutuVideo: Reuters

Masakr, který se odehrál 14. prosince ve městě ve státě Connecticut, byl druhou nejtragičtější střelbou v historii amerických škol. Dvacetiletý Lanza zastřelil ještě před střelbou ve škole doma svou matku, s níž žil v Newtownu po rozvodu rodičů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zveřejnila identitu obětí školního masakru v NewtonuVideo: Reuters

Policie zatím nezjistila, co Lanzu k běsnění motivovalo. Jeho čin v USA znovu rozpoutal debatu o zpřísnění zákonů o držení střelných zbraní. Kroky tímto směrem přislíbil i prezident Barack Obama, jenž v neděli 14. prosinec označil za nejhorší den za dobu svého působení ve funkci prezidenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Adam Lanza nebyl při střelbě pod vlivem léků

Connecticutská policie nenašla žádné důkazy, že by Adam Lanza, který v pátek zastřelil 26 lidí, bral léky na případnou duševní nemoc. Není ani jasné, zda u něj...

Střelecká lobby po masakru zmlkla

Jinak sebevědomá a mocná střelecká lobby – považovaná v USA za nejsilnější – v rozjitřeném ovzduší po masakru v Newtownu rázem utichla a stáhla se dokonce...

Výběr článků

Načítám