Hlavní obsah

Romney stejně prezidenta dělat nechtěl, prohlásil jeho syn

Novinky, rei

Republikán Mitt Romney, který dvakrát neuspěl se svou kandidaturou na amerického prezidenta, vlastně nikdy nechtěl být hlavou Spojených států. V rozhovoru pro list Boston Globe to v minulých dnech uvedl nejstarší z Romneyho pěti synů.

Foto: Profimedia.cz

Mitt Romney

Článek

„Chtěl být prezidentem nejméně ze všech lidí, které jsem v životě potkal. Netoužil po tom kandidovat. Kdyby našel někoho, kdo ho zastoupí, byl by nadšený, že může odstoupit,“ prohlásil o otci Tagg Romney. Dodal, že Romney má radši soukromí a jen nerad by se vzdaloval od rodiny. „Hluboce věří v Boha a miluje svoji zemi, ale nemá rád pozornost,“ poznamenal.

Romneyho jeho synové od kandidatury před podzimními volbami prezidenta USA odrazovali. Jeden z nich, Matt Romney, v červnu prohlašoval: „Bylo nás několik, kteří se o to pokusili. Měl jsem pocit, že to pro nás jako pro rodinu není to nejlepší.“

Bývalý guvernér Massachusetts se pokoušel o nejvyšší úřad poprvé před čtyřmi lety, kdy neuspěl v republikánských primárkách. Letos byl úspěšnější, když to dotáhl až k nominaci za republikány. Ve volbách ho ale porazil stávající demokratický prezident Barack Obama.

Reklama

Výběr článků

Načítám