Hlavní obsah

Romney prý prezidentem USA vůbec být nechtěl

Damašek

Bývalý guvernér státu Massachusetts Mitt Romney se po prohraných prezidentských primárkách své Republikánské strany před čtyřmi lety zdráhal znovu se ucházet o funkci prezidenta USA v letošních volbách. Listu Boston Globe to řekl Romneyho syn, podle nějž musela rodina jeho otce po prohře v roce 2008 přesvědčovat, aby se o úřad hlavy státu znovu ucházel.

Foto: Profimedia.cz

Mitt Romney

Článek

"Prezidentem chtěl být méně, než kdokoli, koho jsem v životě potkal. Vůbec neměl chuť...kandidovat," uvedl Tagg Romney podle internetové verze listu. Jeho otci se prý vracely vzpomínky na prohru z roku 2008 a rodině původně řekl, že tentokrát se o čtyřletý prezidentský mandát ucházet nebude.

Tagg Romney s matkou se prý pokoušeli Romneyho postoj změnit, tvrdí syn v článku, který se zabývá příčinami Romneyho neúspěchu v letošní prezidentské kampani.

Tagg Romney s matkou se prý pokoušeli Romneyho postoj změnit, tvrdí syn v článku, který se zabývá příčinami Romneyho neúspěchu v letošní prezidentské kampani. Nominaci republikánů na prezidenta v roce 2008 získal arizonský senátor John McCain, kterého pak ve volbách porazil jeho demokratický vyzyvatel letos znovuzvolený prezident USA Barack Obama.

Odhady předpovídaly těsný výsledek letošních voleb. Podnikateli a bývalému guvernérovi Romneymu se ale nakonec nepodařilo získat 270 hlasů volitelů, které potřeboval k vítězství nad Obamou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám