Hlavní obsah

Zemřel nejstarší člověk na světě, rekord držel jen dva týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Des Moines

Ve věku 115 let zemřela v americkém státě Iowa Italka Dina Manfrediniová. O úmrtí s odkazem na její rodinu informovala v pondělí agentura AP. Manfrediniová držela primát pouhé dva týdny. Ten nyní drží muž z Japonska, který je jen o dva týdny mladší než zesnulá Italka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Manfrediniová podle vyjádření své rodiny zemřela v pondělí ráno v pečovatelském domě v městečku Johnston. Guinnessova kniha rekordů ji přitom zaregistrovala jako nejstaršího člověka na planetě před necelými dvěma týdny po smrti Američanky Besse Cooperové, které bylo 116 let. [celá zpráva]

Manfrediniová se narodila 4. dubna 1897. Do USA se přestěhovala ve dvacátých letech minulého století. Celou dobu žila v Iowě. Značnou část života se starala o domácnost, později pracovala jako uklízečka, a to až do svých 90 let. Sama se o sebe starala do svých 110 let.

Mluvčí Guinnessovy komise Robert Young uvedl, že nyní drží primát Japonec Jiroemon Kimura, jenž je jen o 15 dnů mladší než Manfrediniová.

Reklama

Výběr článků

Načítám