Hlavní obsah

Zlomilo nám to srdce, popsal masakr v americkém Newtownu policista

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newton
Aktualizováno

Vyšetřování pátečního masakru na základní škole ve městě Newtown v americkém Connecticutu potrvá zřejmě dlouhé měsíce. Policisté budou podle zástupce týmu vyšetřovatelů Paula Vanceho "analyzovat jednu každou střelu".

Foto: Eric Thayer , Reuters

Connecticutský policejní mluvčí Paul Vance

Článek

„Nemůžu spekulovat, co by se stalo kdyby, ale mohu říct, že vedení školy dělalo, co mohlo. Také první policejní tým, který tam dorazil, zachránil mnoho lidských životů. Zlomilo nám srdce, že jsme je nemohli zachránit všechny,“ prohlásil Vance.

Upozornil, že vyšetřování potrvá možná dlouhé měsíce. Řekl, že policie nechce nechat bez povšimnutí jediný detail, aby se dalo lépe pochopit, co se stalo.

Dvacetiletý Adam Lanza zastřelil 20 dětí a šest dospělých. Podle Vanceho vystřílel stovky nábojů. „Rozbor důkazního materiálu teprve začal. Budeme analyzovat jednu každou střelu,“ prohlásil policejní zástupce.

Dodal, že vyšetřovatele čeká také výslech svědků, tedy množství malých dětí. „Je to velmi, velmi citlivá záležitost,“ řekl k tomu. Doplnil, že přinejmenším některých výslechů malých školáků se budou účastnit i jejich rodiče a psychologové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rekonstrukce jednotlivých kroků školního vraha z ConnecticutuVideo: Reuters

Vance také oznámil, že další dva dospělí, které Lanza postřelil, se úspěšně zotavují.

V pondělí rovněž pohřbili první dvě oběti jednoho z nejhorších masakrů v dějinách USA, šestileté chlapce Noaha Poznera a Jacka Pintoa.

Mezitím úřady uzavřely všechny školy v nedalekém městě Ridgefield kvůli pohybu podezřelé osoby, údajně ozbrojeného muže. Asi po dvou hodinách byl poplach odvolán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výpovědi svědků, kteří přežili střelbu šíleného vraha v ConnecticutuVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám