Hlavní obsah

Clintonová omdlela a při pádu si přivodila otřes mozku

Americkou ministryni zahraničí Hillary Clintonovou pronásledují v poslední době zdravotní obtíže. Nedávno musela zrušit cestu na Blízký východ a sever Afriky, nyní utrpěla otřes mozku, když v důsledku dehydratace omdlela a upadla. Mluvčí jejího úřadu v sobotu uvedl, že ministryně bude týden v domácím ošetřování.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

Ministryni trápilo žaludeční virové onemocnění. "Clintonová při potížích se žaludkem začala být dehydrovaná a omdlela, přičemž utrpěla otřes mozku. Léčí se doma a budou ji pravidelně sledovat lékaři. Na jejich doporučení bude nyní pracovat z domova. Věří, že se brzy vrátí do úřadu," řekl mluvčí Philippe Reines. Neupřesnil přitom, kdy k nehodě došlo.

Pětašedesátiletá demokratická politička Clintonová, která začátkem měsíce navštívila Česko, se nyní ve Spojených státech těší velké popularitě. Většina Američanů v nedávné anketě vyjádřilo přání, aby za čtyři roky kandidovala do Bílého domu.

Souboj o stranickou nominaci do Bílého domu si manželka bývalého prezidenta Billa Clintona již vyzkoušela v roce 2008. Tehdy ale podlehla současnému prezidentu Baracku Obamovi, který si jí poté zvolil za šéfku diplomacie. Již před onemocněním ale naznačila, že ministerský post nejspíš brzy opustí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám