Hlavní obsah

Tři učitelé slyšeli střelbu a šli pomoci, vrátil se jen jeden

Při páteční střelbě na základní škole v americkém městě Newtown přišli o život i ředitelka školy a psycholog. Útočník je zřejmě zastřelil, když spolu se zástupcem ředitele běželi do třídy, odkud se ozývala střelba. Vrátil se jen zástupce se střelným zraněním na noze. Ředitelka i školní psycholog přišli o život.

Foto: Adrees Latif , Reuters

Policisté na místě střelby

Článek

Žena, která pracuje ve škole, CNN řekla, že slyšela několik ran. „Tři lidé se šli podívat a vrátil se jen jeden. Zástupce ředitele, který byl postřelený do nohy. „Schovala jsem se pod stůl a vytočila 911. Nikdy předtím jsem střelbu neslyšela, musely to být stovky ran.

"Byla to mladá žena, milovala svou práci," popsal ředitelku Dawn Hochsprungovou jeden z rodičů.

Útočník začal střílet ve třídě. Zabil 26 lidí, z toho 20 dětí. Střílel především ve třídě, kde se nacházela jeho matka, která na škole učila. Zabil ji a poté i 20 dětí. Pak zastřelil sebe.

Učitel zavřel děti v umývárnách

Ostatní učitelé, kteří střelbu slyšeli, se snažili děti ochránit. Jedna z pedagožek odvedla žáky z tělocvičny raději do kanceláře, odkud je evakuovala policie.

Jiný učitel poslal asi 14 dětí do umýváren a zamkl je tam, aby je ochránil. Posléze přišli strážci zákona a museli ho přesvědčit, že jsou opravdu policisté a dětem nechtějí ublížit. Děti pak odešly ven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám