Hlavní obsah

Cháveze opět operují kvůli rakovině, představil už svého nástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havana

Venezuelský prezident Hugo Chávez se v úterý podrobuje na Kubě další operaci kvůli rakovině. Uvedl to ekvádorský prezident Rafael Correa. Chávez o další operaci informoval v sobotu. Poprvé jmenoval člověka, který jej má nahradit, uvedla BBC.

Foto: Reuters

Hugo Chávez drží meč Simona Bolívara.

Článek

„Můj přítel, soudruh Hugo Chávez, prochází nejtěžším obdobím svého života,“ řekl Correa, který se s venezuelským prezidentem setkal před jeho operací a svým návratem do vlasti. Řekl, že zákrok je velmi složitý.

Chávez se podrobuje už čtvrté operaci během 18 měsíců. Na Kubu odletěl v pondělí poté, co mu Národní shromáždění udělilo souhlas, aby opustil zemi kvůli léčení. O operaci informoval v sobotu. [celá zpráva]

Současně uvedl, že by jej měl nahradit viceprezident Nicolas Maduro. Bylo to poprvé, kdy otevřeně mluvil o svém možném nástupci.

List Wall Street Journal naznačil v době uvedení Madura do funkce, že by mohl být nástupce Cháveze. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Hugo Chávez odlétá léčit si rakovinu

Venezuelský prezident Hugo Chávez v úterý odletí na Kubu, aby tam pokračoval v léčbě. S odvoláním na venezuelské oficiální zdroje to uvedla agentura Reuters....

Výběr článků

Načítám