Hlavní obsah

Žena se pokusila unést dvoudenní holčičku v převlečení za zdravotní sestru

Atlanta

Soud v americkém státě Georgia uložil trest 20 let vězení mladé ženě, která se v převlečení za zdravotní sestru pokusila unést z nemocnice novorozeně. Dítě zachránila ochranka u východu z budovy. Incident zachytily bezpečnostní kamery.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena se převlékla za sestřičku a ukradla v porodnici novorozenceVideo: news.com.au

 
Článek

Devatenáctiletá Naquelle Sontieq Ballardová přišla 4. ledna letošního roku do nemocnice v Riverdale a v převlečení za sestru vzala z porodnického oddělení dvoudenní holčičku, uvedl server Atlanta Journal.

Záběry z kamery ukázaly, jak žena vyvezla z nemocničního pokoje novopečené matky Jasmere Brownové vozík s malou Chloe. Na chodbě pak dítě vzala do náručí a snažila se s ním z nemocnice uniknout. U vchodu ji však po spuštění poplašného zařízení zadržel strážce, jemuž přispěchal na pomoc další. Podařilo se jim únoskyni novorozence vzít, aniž by holčička utrpěla zranění.

Ballardová jim utekla na parkoviště. Tam ale zjistila, že na místě potyčky s ochrankou zůstaly klíče od jejího auta. Vrátila se tedy do budovy, sebrala klíče a odjela. Strážci ji ale pronásledovali a podařilo se jim zaznamenat poznávací značku vozu. Policie pak Ballardovou zadržela o pár kilometrů dál.

Byla zoufalá z potratu

Z vyšetřování vyplynulo, že Ballardová byla zoufalá ze ztráty vlastního potomka. Nedlouho před činem potratila, uvedla stanice Channel 2. Únoskyně televizi řekla, že nechtěla zklamat svého tehdejšího partnera. "Milovala jsem ho a myslela jsem, že si ho udržím," vysvětlila. "Byl to dobrý pocit, držet v náručí dítě, zároveň jsem ale pořád cítila smutek. Kéž bych si to rozmyslela, než jsem to udělala," dodala.

Matka dnes desetiměsíční Chloe k tomu řekla: "Je mi líto její ztráty, ale nemůže jen tak jít a připravit o dítě někoho jiného." Dodala, že ji incident tak traumatizoval, že se musela ze státu Georgia odstěhovat. Neúčastnila se ani soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám