Hlavní obsah

Romney si stěžoval, že si Obama menšiny koupil

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patrně definitivní tečku za svou kariérou mezi republikány udělal po své volební porážce 6. listopadu prezidentský kandidát Mitt Romney. V telefonické konferenci se sponzory si stěžoval, že prezidentu Baracku Obamovi pomohla k vítězství série opatření, jimiž dal „dárky“ Afroameričanům, Hispáncům a mladým, čímž je získal na svou stranu.

Foto: Jim Young, Reuters

Mitt Romney

Článek

„Byli velmi štědří v tom, co těmto skupinám dali,“ prohlásil exkandidát podle listu The New York Times. Jako příklad jmenoval prominutí úroků z půjček na studium, bezplatnou antikoncepci a možnost, aby osoby do 26 let mohly být zahrnuty do zdravotní pojistky svých rodičů.

Odezva nebyla nijak příznivá. „To vůbec nepomohlo!“ reagoval republikánský guvernér Louisiany Bobby Jindal, jinak známý Obamův kritik. „Tudy by Republikánská strana neměla jít. Chcete-li, aby vás voliči měli rádi, musíte je mít ze všeho nejdřív rádi vy,“ prohlásil politik indického původu, jehož jméno zaznívá mezi možnými prezidentskými uchazeči v roce 2016.

„Potvrdil, co už říkám rok: pan Romney nemá potuchy, co konzervatismus nabízí stu procentům Američanů, kteří věří, že k prosperitě vede svoboda, zatímco centrální plánování k nevolnictví,“ napsal rozzlobený blogger v listu The Los Angeles Times.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám