Hlavní obsah

Krásná přítelkyně generálů Kelleyová dluží miliónové částky, její sestra zbankrotovala

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tampa

Jill Kelleyová, kvůli které odstoupil šéf CIA David Petraeus a která si vyměnila za necelé tři roky přes dvacet tisíc stránek e-mailů s vrchním velitelem spojeneckých vojsk v Afghánistánu Johnem Allenem, dluží s manželem miliónové částky. Hrozím jim propadnutí nemovitosti. Podílela se také na podvodné charitě, ze které se zřejmě platily večírky pro generalitu.

Foto: ČTK/AP

Jill Kelleyová vychází ze svého domu v Tampě

Článek

Kelleyovi čelí od roku 2009 nejméně devíti žalobám ze strany bank. Mohou přijít o honosný dům, kde hostili generalitu. Bank Of America uvedla, že nespláceli hypotéku od března 2009. Dluží ještě 328 338 dolarů (asi 6,5 miliónu korun) za dům v ceně 1,837 571 dolarů.

I jejich druhá nemovitost je v procesu propadnutí. Central Bank uvedla, že jí pár dluží 2,2 miliónu dolarů, napsal list Tampa Bay Times s tím, že problém je již vyřešen, aniž by bylo uvedeno jak. I v mnoha dalších případech banky postupovaly překvapivě mírně a vycházely dlužníkům vstříc.

Foto: ČTK/AP

Jill Kelleyová opouští svůj dům v Tampě

V roce 2010 se Chase bank soudila s Kelleyovými, protože nezaplatili dluh 25 088 dolarů na kreditní kartě, ale žalobu stáhla. Regions Bank se s nimi soudila o dluhy ve výši 253 437 miliónů dolarů na kreditních kartách a dalších účtech. V únoru se pár zavázal splácet 850 dolarů měsíčně.

Jill Kelleyová ale problémy nijak nedávala najevo a vedla mimořádně nákladný život, nosila modelové šaty a jezdila v mercedesu.

Pořádala s manželem party pro vysoké důstojníky, kde bylo zajištěno občerstvení, cigarety, šampaňské i parkování. Hrálo na nich smyčcové kvarteto.

Podvodná nadace

Část peněz zřejmě šla z podvodné nadace na výzkum rakoviny a pomoc pacientům, kterou manželé vedli. Scott Kelly je specialista na léčbu rakoviny jícnu.

Nadaci založili v roce 2007 a utratili už všechny peníze ze 157 284 dolarů na účtu. Na jídlo a zábavu šlo 43 317 dolarů, na cestovné 8822 a 3740 dolarů zaplatili za kancelářské práce, ačkoli organizace nemá žádné zaměstnance. Dalších 7854 dolarů šlo na telefony a služby. O platbě daní po roce 2007 neinformovala.

Kelleyovi však měli potíže už dříve. V roce 2004 čelili v Pensylvánii žalobě, že nevrátili deset tisíc dolarů zálohy páru, který si chtěl pronajmout jejich byt, ale ustoupil od toho.

Jejich konexe jim zřejmě mohly pomáhat urovnat spory. Generálové Petraeus a Allen se angažovali v soudním sporu její sestry, která chtěla zvrátit nařízení soudu ohledně přístupu ke svému synovi.

Foto: ČTK/AP, Reuters

V jednom případě Kelleyová dokonce zneužila své funkce. Jižní Korea ji jmenovala honorární konzulkou za její činnost. Přestože je to jen symbolický titul, jednou požadovala ochranu pro diplomaty, když měla problémy, že někdo opakovaně vnikl na pozemek u domu, kde žije.

Její sestra už letos v dubnu musela vyhlásit úpadek, když dlužila 3,6 miliónu dolarů. Je mezi nimi i 350 000 na právníky. Nesplácela úvěry, neplatila daně a nevracela peníze známým. Tvrdí že dluží 800 000 dolarů sestře, ke které se po rozvodu přestěhovala.

I ona ale čelí stíhání, protože při výčtu svého majetku opominula rolexky, norkové kožichy a prsten s diamantem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám