Hlavní obsah

Zdevastovaný New York zasypaly přívaly sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Třetina obvyklého měsíčního přídělu sněhu dopadla v posledních hodinách na počasím sužovaný New York, který se těžce vzpamatovává z následků nedávného hurikánu Sandy. Meteorologové varovali, že ve městě mohou být závěje hluboké až 70 centimetrů. Vítr dosahoval rychlosti až 70 kilometrů za hodinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: New York zasypal sníh, nová bouře opět zaplavila QueensVideo: Reuters

 
Článek

"Teď už nás snad čekají jenom sarančata a mor," řekl novinářům zoufalý Chris Christie, guvernér státu New Jersey, kde minulý týden zasáhl hurikán Sandy zvlášť tvrdě.

K východnímu pobřeží USA dorazila silná bouře a obcím a městům postiženým nedávným hurikánem Sandy přinesla nový nápor větru, deště a sněhu. Řada lokalit, kde byla dodávka elektřiny obnovena, je znovu bez proudu. Vichřice připravila o dodávky elektřiny 22 000 domácností zejména ve státech Connecticut, Massachusetts a Rhode Island.

Foto: Andrew Burton, Reuters

Sněhová bouře v New Yorku

Dopravu v centru New Yorku ochromily zácpy, automobily se podle svědectví agentur večer pohybovaly rychlostí kolem pět kilometrů v hodině. Dopravní kalamitu zhoršovaly i nehody, které blokovaly řadu křižovatek. Teplota se pohybovala kolem nuly, na silnicích bylo náledí.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Za pár hodin napadlo v New Yorku tolik sněhu, co jindy za více než týden.

Bouře však byla mnohem slabší než hurikán Sandy a dokonce i slabší, než meteorologové předpokládali. Stav infrastruktury po prodělané smršti je ovšem takový, že i menší výkyvy počasí nezvládá. Starosta New Yorku Michael Bloomberg vydal pokyny k evakuaci i v místech, kde by bouře srovnatelná s nynější za normálních okolností vyklízení domů ani zdaleka nevyžadovala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám