Hlavní obsah

Viceprezident USA Biden si spletl šéfy, Obamu zaměnil za Clintona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americkému viceprezidentovi Josephu Bidenovi se na veřejnosti podařilo zaměnit jméno svého šéfa Baracka Obamy za jeho demokratického předchůdce v Bílém domě Billa Clintona. Biden označil Clintona za svého prezidenta při nedělním mítinku v Ohiu, informoval deník Washington Post.

Foto: ČTK/AP

Americký viceprezident Joe Biden

Článek

Obamova pravá ruka hovořila ke 12 stovkám lidí na střední škole v Lakewoodu. Biden reagoval na kampaň republikánských rivalů a jejich tvrzení, že automobilka Chrysler zruší pracovní místa v Ohiu a přestěhuje výrobu do Číny.

„Prezident Clinton nechal Chrysler zkrachovat, aby ho mohli koupit Italové a přestěhovat pracovní místa do Číny,“ popisoval Biden slogan republikánů, který nazval zhoubným, protože je lživý.

Jestli si pak Biden uvědomil, že místo, aby jmenoval svého šéfa Obamu, hovořil o jeho demokratickém předchůdci Clintonovi, který ve funkci skončil už před 11 lety, tak to nedal najevo a pokračoval dál. Posluchači si toho možná ani nevšimli, poznamenal Washington Post.

Clintonovým viceprezidentem byl Al Gore, Biden byl v té době senátorem.

Biden je proslulý svým častým neformálním vystupováním. Na veřejnost před dvěma lety unikla i jeho slova pronesená k Obamovi mimo mikrofon po podepsání přelomové zdravotnické reformy ustanovující povinné pojištění Američanů. „Tohle je ku... velká věc,“ řekl tehdy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám